Небезизвестните и безспорно колоритни футболисти Благой Георгиев и Валери Божинов се пробват в ново поприще - театъра. 

След като Георгиев вече гастролира в спектакъла "Спанак с картофи", който се игра преди седмица в Пловдив, Божинов ще поеме ролята му в някой от останалите градове. Предстои представлението, режисирано от Богдан Петканин, да се играе в София (12 юли), във Варна (11 юли), Бургас (8 август) и Царево (24 юли), като двамата футболисти ще се редуват. 

Пиесата "Спанак с картофи" на унгарския драматург Золтан Егреши е забавна и същевременно интелигентна комедия, световен сценичен феномен в повече от 23 страни, сред които Германия, Русия, Чехия и Италия.

Представлението въвежда публиката в съблекалнята на трима футболни съдии преди и след мача. Те са привидно дружески настроени колеги, които всъщност са ожесточени съперници за жени и постове. Въпросите са дали ще спазят уговорката да работят в екип в името на общия успех и голямата игра и дали ще им се размине само с нецензурни припеви. 

Пиесата разказва за приятелството от първо лице, за изкуството да го съхраниш и да продължиш напред. Трима дългогодишни приятели Марк, Серж и Иван стигат до дълбоки откровения и прозрения, провокирани от модерното изкуство и от темпераментните си характери. 

"Решихме да вкараме още интересни и любими лица в пиесата, за да е атрактивна и хората истински да се забавляват, все пак е лято. И Благо и Валери са достатъчно атрактивни в новото си амплоа и истински ще зарадват любителите на театъра", сподели продуцентът Кирил Кирилов, по чиято идея Божинов и Георгиев се качват на сцената.

В главните роли в "Спанак с картофи" ще видим актьорите Кирил Ефремов, Иво Аръков и Антоан Петров.