Вчера се състоя гала премиерата на новия български филм "Защото обичам лошото време".

Близо 500 зрители присъстваха на събитието в Cinema City Paradise Center в София. По червения килим минаха актьорите от филма Неда Спасова, Владимир Михайлов, Елени Декидис, Боряна Пунчева, както и сценаристът и режисьор Яна Лекарска.

Сред гостите бяха множество популярни лица, включително актьорите Китодар Тодоров и Владимир Зомбори, легендарните група "Тангра", Александър Петров и Маргарита Хранова, музикантът Николай Воденичаров-Никеца, ПР експертът и писател Доника Ризова, Мис България Елена Тихомирова, световната шампионка по художествена гимнастика и ТВ водеща Симона Пейчева и много други.

След края на прожекцията актьорите и екипът на филма излязоха, за да благодарят на публиката. Това изправи зрителите на крака за продължителни аплодисменти.

След като спечели Наградата на публиката на "София Филм Фест"" през март, рано тази сутрин стана ясно, че "Защото обичам лошото време" е отличен с номинации за Най-добър филм, Най-добър сценарий, Най-добра мъжка роля на Владимир Михайлов, Най-добра женска роля на Неда Спасова и Най-добър дебют на ежегодните награди на Съюза на българските филмови дейци "Васил Гендов".

Снимка: ПР

Филмът тръгва по кината в цялата страна от утре - 5 април. Предпремиерните прожекции в Пловдив, Варна, Бургас, Враца и Добрич се радваха на особен интерес сред публиката, която го описва като топъл, човешки, нежен, романтичен и каращ те да се усмихнеш, да се замислиш, да си спомниш и да се изпълниш с надежда.

Снимка: ПР

"Защото обичам лошото време" разказва историята на Ирина и Борис, приятели, които не са се срещали от над 20 години, а сега случайно се озовават по едно и също време в малкото крайморско градче, където са прекарвали летата си заедно като деца.

Снимка: ПР

В саундтрака на филма влизат легендарни български песни, дело на големия български композитор Борис Карадимчев: новата версия на "Любовта, без която не можем" на "Тангра", "Моя любов" на Богдана Карадочева, "В някой час" на Маргарита Хранова. Към тях се включват Веселин Маринов с мега хита си "Един миг от рая" и Владо Михайлов с групата си Rewind и техния сингъл "Луд по теб".

Снимка: ПР

"Нямаме търпение да чуем още отзиви от зрителите, които ще се срещнат с нашия филм в кината от утре. Сигурни сме, че поне късче от любовта, която сме вложили в него, ще докосне всеки", сподели режисьорът Яна Лекарска.

Снимка: ПР

Любов, семейни тайни и немалко комедийни моменти се преплитат в една много човешка история, която ще накара и най-големите скептици да заобичат лошото време. Филмът се реализира с подкрепата на ИА "Национален филмов център, медийната подкрепа на NOVA и БГ Радио и се разпространява от NO BLINK Film. "Защото обичам лошото време" тръгва в кината в цялата страна от 5 април 2024 г.