Строителният предприемач Илиан Василев преживя тежко поражение в "Survivor: Скритият идол" и напусна предаването завинаги. Той си тръгна от най-голямото телевизионно приключение след дуел за оцеляване срещу бизнес психолога Ивана Микова на Филипините. Василев е вторият участник, който отпада от екстремното риалити след хотелиера Пейо Георгиев.

"Щастлив съм, че участвах в "Survivor", за мен това беше голяма емоция. В предаването си сам сред непознати, далеч от семейство си, гладуваш и спиш на плажа, но усещането е уникално. Тази игра е велика, защото не знаеш какво ще се случи в следващия момент", каза той преди да се прибере у дома.

В сблъсъка на Острова на изкуплението той се опита да пречупи съперничката си, но се оказа по-неподготвен от нея както физически, така и психически. Двамата трябваше да балансират максимално дълго върху тънка греда, но Ивана показа забележителна стабилност и надделя за минути. Въпреки че триумфира за втори път в дуел след победата си над Пейо, тя ще продължи да живее в изгнание на Острова на изкуплението и ще събира сили за сблъсъка със следващия си противник.

Ивана и Илиан

Снимка: bTV

Екшънът в риалитито продължи да се развива и по още една линия. Племената "Бонток" и "Ифугао" се разпаднаха и отново се прегрупираха. Първата битка, в която трябваше да се изправят едни срещу други, да изровят възглавници от пясъка на плажа и да ги пренесат на определено разстояние, се превърна в атрактивно зрелище. Победителят в сблъсъка "Бонток" получи щедра награда - месо, хляб, зеленчуци, подправки, сосове и бира, с които членовете му да се подкрепят след дни на тежки лишения.

Ивана и Илиан

Снимка: bTV

Междувременно в Колибата на преговорите се разигра сложна морална дилема. Посланиците на "Ифугао" - спринтьорката Карин Околие и на "Бонток" - боксьорката Маргарита Чанева, трябваше да решат дали да се лишат от порция сандвичи, за да може един от участниците - Милен Кутилов, да получи видеообръщение от дъщеря си, която е рожденичка. Двете обаче се изкушиха от храната и решиха, че не искат да направят жест към бащата и дъщерята. Ще повлияе ли това на отношенията в племето, гледайте "Survivor: Скритият идол" тази сряда от 21.00 ч. по bTV.

Ивана Микова

Снимка: bTV