Награденият с "Оскар" майстор на диаболичното Гийермо дел Торо поведе вчера зрителите в киносалоните по "Улицата на кошмарите" на пътешествие до най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание. Приключение, изпълнено с омраза, алчност, измама и предателство, в края на което ще открием, че истински чудовища съществуват и са тези, които виждаме със собствените си очи в огледалото. Повечето сцени са заснети на пресекулки по време на пандемията и Брадли Купър е имал време да отслабне с 7 кг и така да добие по-млад, свеж вид. Ролята му на за Стантън Карлайл била предложена отначало на Леонардо ди Каприо, но той отказал заради ангажименти с Иняриту, които в крайна сметка отпаднали заради финансов недостиг. Но и по-добре, защото гледахме любовна история между Лео и Кейт Бланшет, звезда в лентата на дел Торо, в друг актуален филм - "Не поглеждай нагоре".

Снимка: Forum Film Bulgaria

Брадли Купър също така се научил да се боксира, докато се готвел за героя си, по молба на Гилермо дел Торо, който искал Купър да предаде чрез езика на тялото, че в миналото на Стантън е имало насилие.

Руни Мара, в ролята на Зейна, била бременна в началото на снимките и родила детето си, докато филмът бил завършен. Любимата на Хоакин Финикс казва, че графикът на снимките бил благоприятен за нея и някои сцени, където е оскъдно облечена са заснети след раждането и паузата при снимките.

Снимка: Forum Film Bulgaria

В специален поглед зад кулисите част от творческия екип на продукцията, начело с неотразимата Кейт Бланшет, Уилям Дефо, Рон Пърлман и Дейвид Стратеърн споделят вълнуващи подробности за брилянтната методичност, усет към детайла и поклона към един от най-популярните и обичани филмови жанрове - филм-ноар, с които виртуозният Гийермо дел Торо създава света на "Улицата на кошмарите".

Самият Дел Торо с голяма страст говори за кошмарите, изграждането на комплексните герои на звездите Брадли Купър и Кейт Бланшет и решението те да бъдат изградени в стила на класическия ноар образи, в чиито обувки са влизали някои от най-големите и обичани киноактьори - изискан, софистициран мошеник и прелъстител, и интелигентна и смъртоносно изкусителна фатална жена.

Филмът повдига завесата към интригуващата, малко позната и мрачна част на Америка и по впечатляващ начин, само на големия екран, ще ни покаже другата страна на Американската мечта - Кошмар.

Сюжет

"Улицата на кошмарите" разказва за Стантън Карлайл (Брадли Купър) - бивш карнавален работник, който се превръща в една от топ атракциите на нощните клубове в големия град. Чрез различни трикове, които заимства от своята колежка Моли (Тони Колет) и съпругът ѝ Питър (Дейвид Стратеърн), както и с помощта на приятелката си Зийна (Руни Мара), Стантън създава впечатлението, че е могъщ медиум, способен да чете умовете на хората. Първоначално идеята е просто да впечатлява и забавлява тълпата, но стремежът към слава и богатство става причина представлението да се превърне в средство за финансови измами, чиято цел са по-заможните жители на града.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Така Стантън попада в полезрението на брилянтната психиатърка д-р Лилит Ритър (Кейт Бланшет), която става съучастник в най-големия му и опасен удар до момента, чиято цел е безскрупулния индустриалец Езра Гриндел (Ричард Дженкинс). Това, което Стантън не осъзнава, е, че преминава невидима граница и че ядосаш ли определени хора, светът бързо се превръща в тясно и враждебно място, а цената, която трябва да се плати, е ужасяваща.