В новия епизод на "Бригада Нов дом" тази събота от 20:00 ч. по bTV, Мария Силвестър и майсторите ще трябва да се преборят с изключително сурови метеорологични условия, за да подарят нов дом на една силна жена с много тежка съдба.

В апартамента, който бригадата ще обнови тази седмица, живее Благовеста - самотна майка, диагностицирана с множествена склероза. След като разбира за диагнозата бившият й мъж започва да я тормози психически и физически. В последствие жената заживява с друг мъж, който я напуска шест месеца след раждането на дъщеричката им. На Блага й се налага да се справя сама - отношенията с роднините й са обтегнати, месечният й доход е крайно недостатъчен, а диагнозата й не й позволява да се задържи дълго на работа.

"Искам да видя усмивки на лицата им", ще сподели Калин Евтимов преди началото на ремонта. За огромно съжаление на Мария и майсторите снежна виелица ще осуети плановете им. Калин не може да стигне до обекта, строителните материали също, затова майсторите ще трябва да вземат спешни мерки, за да не се спира работата.

Най-големият проблем в дома е теч от козирката на балкона, за който Мария Силвестър ще повика майстор-алпинист. Той е бил част от екипа на българската изследователска база на о-в Ливингстън в Антарктида и скоро ще замине, за да изследва ледниците и ефекта от глобалното затопляне върху тях.

Снимка: bTV

И в този епизод Мария отново ще направи емоционална изненада за героите, а каква ще бъде тя зрителите ще разберат тази събота.

Хубави емоции и звънлив детски смях ще превземат края на епизода, когато Блага и дъщеря й ще прекрачат прага на новия си дом за първи път. "Бях загубила не само вяра в мечтите си, но и в хората. Сега с всичко това, което ми се случва, добрината, която видях във всички от "Бригада Нов дом", просто ми се върна вярата в доброто.", ще разкрие Блага.