bTV спира турските сериали от началото на следващата година, каза Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на "bTV Media Group" по време на събитието Light Up Your Spirit, с което вчера медията отбеляза началото на своя нов телевизионен сезон.

Телевизионните поредици на южната ни съседка вече няма да бъдат излъчвани в праймтайма на телевизията, като акцент в този часови диапазон ще бъдат български продукции, посочи Бартолайт.

"Продължаваме да създаваме модерна мултимедийна среда за забавление, която се грижи за младата и градска публика, но така също и за широката телевизионна аудитория в страната. Нашите развлекателни програми и риалити формати, наравно с новините и актуалните предавания, остават неизменна част от мултиплатформения ни бизнес. През 2024 г. обещаваме още повече разнообразно съдържание в цялото ни телевизионно и дигитално портфолио", коментира още той.

На събитието за старта на новия сезон присъстваха журналисти, медийни експерти, партньори на медийната група и др.

"С началото на есен 2023 г. подготвяме зрителите да очакват и неочакваното, с привкус на много изненади. Не само технологичните иновации ще се откроят през тази есен, но така също енергията и посланията за пъстър и жизнен градски живот, отразен през призмата на света на "bTV Media Group", допълни Велимира Петрова, директор "Продажби" в групата, пише БТА.

Снимка: Лилия Йотова, "bTV Media Group"