Ако трябва да опишем с една дума снощната премиера на третия филм на режисьора Виктор Божинов, състояла се в един от големите търговски центрове в столицата, то по ирония на съдбата тя ще бъде корена на думата, послужила за заглавие на лентата, и по-точно "бяг". Шеметно препускане на бързи обороти - вероятно точно така биха описали събитието всички, присъствали на него, а те съвсем не бяха малко... Дори напротив, бройката на вълнуващите се хора, които държаха покани в ръце, дошли да видят "Бягство", след първата му прожекция в село Чамла, бе толкова голяма, че в определен момент иначе широкото пространство пред залите се оказа абсолютно недостатъчно, за да ги побере, без да се налага да се бутат или настъпват един друг в създалата се суматоха. Всъщност, без да преувеличаваме, оказа се, че дори киното не е очаквало подобна навалица. Доказателство за това бе фактът, че съдържанието на машините за пуканки свърши много преди всички желаещи да успеят да си купят поне една кутия от тях, преди да се отправят към местата си в салона, а момичетата зад касите едва смогваха с приготвянето им, докато си мъмреха под нос нещо, което съмнително много наподобяваше повтаряща се ругатня.

Вижте снимки >>

Почитателите на седмото изкуство обаче не успяха да се докоснат до звездите на продукцията за толкова дълго, колкото им се искаше, понеже разходката на актьорите по червения килим, от който този път липсваха ярките светлини на прожекторите, продължи рекордно кратко, горе-долу в стил "да изчезнеш за 60 секунди". По принцип подобен тип мероприятия се разпростират в рамките поне на един час, за да могат участниците в дадената лента да имат достатъчно време да позират за снимки на събралите се фотографи пред така наречената стена на славата, след което да се насочат както към медиите, отразяващи важната за екипа вечер, така и към гостите, освободили графика си, за да уважат труда им. Само че в този случай нещата стояха по малко по-различен начин, защото надали някой разбра кога точно започна и приключи целият екшън, обхванал едва няколко оскъдни минути, през които се проведе оспорвано състезание за привличане на вниманието на голяма част от актьорите.

Снимка: Стелиян Стоименов Dir.bg

И така, ето как протече самата премиера... Първи до артистите стигнаха техните близки и приятели, които се изреждаха един след друг да ги поздравяват за свършената работа, превърнала се в причина за тяхната среща. Около десетина минути след обявения час за снимки, режисьорът Виктор Божинов започна да издирва лицата, които малко по-късно щяха да се появят на големия екран, за да ги събере на едно място - пред обективите на различните камери. Първи там застанаха той, младата надежда на българското кино Александър Кендеров, изпълняващ една от главните роли в "Бягство", заедно с колегите си Венцислав Сариев, Димитър Сулев и пристигналия от Франция Беноа Марешал. Впоследствие към тях се присъединиха и останалите популярни имена, сред които бяха Христо Петков и Диана Димитрова, пристигнала като истинско въплъщение на елегантността, облечена в бял костюм с леко свободна кройка, под чието сако носеше изрязано бюстие в телесен цвят. Естествената ѝ красота не се нуждаеше от блестящи бижута, за да сияе с пълна сила, привличайки всеобщото внимание към нея, ето защо завършвайки визията си тя се бе спряла единствено на дамска чанта-клъч.

Диана Димитрова

Снимка: Стелиян Стоименов Dir.bg

"Подобно на всички останали колеги и аз съм развълнувана", сподели пред Life.dir.bg Димитрова, която е сред любимките на българската публика. "Надявам се зрителите да харесат филма", каза тя, допълвайки, че лентата е наситена с много обрати, екшън и любов. "Марго, е поддръжник на справедливостта и човешките права, но е скрита лимонка", отговори тя на въпроса ни как би описала героинята, в която се превъплъщава в този проект.

Минути след краткия ни разговор с Диана се появи и Снежана Макавеева, закъсняла за събитието. Тя се бе спряла на тоалет, който бе пълна противоположност на този, носен от колежката ѝ. Блондинката пристигна с черна рокля с 3/4 ръкави и копчета в предната част, която бе прибрана в талията с колан. Актрисата, чиято звезда изгря в сериала "Под прикритие", бе комбинирала дрехата със сребристи обувки на висок ток, отличаващи се с разноцветни приливащи се оттенъци, както и бежова дамска чанта, преметната през рамо. Освен това блондинката бе избрала да сложи чифт големи обеци, изработени във формата на криле, наред с масивна златиста гривна на едната си ръка. Именно тя сложи край на дефилето по червения килим, провиквайки се само след няколко кадъра: "Хайде да гледаме филм", при което всички се отправиха към залата.

Снежана Макавеева

Снимка: Стелиян Стоименов Dir.bg

Младите и срамежливи почитателки на Александър Кендаров, харесали го очевидно само от снимката му на плаката, чиито родители трябваше да молят първокурсника в НАТФИЗ за снимка от тяхно име, със сигурност изглеждаха разочаровани от подтика на Макавеева, понеже все още не бяха успели да си направят достатъчно кадри с него, които да пуснат в социалните мрежи. Въпреки това някои от тях съумяха да му дадат в движение телефона си, молейки го да отвори на устройството им профила си в Инстаграм, за да го последват в платформата.

"Вълнението е много голямо, защото досега не ми се е случвало нещо подобно", призна той пред Life.dir.bg. "Радвам се да видя колко много хора се събраха и ще ми бъде страшно интересно да чуя по-късно отзивите им за филма", сподели младият актьор, след което се сля с потока, поел към редиците от червени седалки в кинозалата, където "Бягство" щеше да се прожектира за първи път в София, преди да поеме на обиколката си из цялата страна.

Александър Кендеров

Снимка: Стелиян Стоименов Dir.bg

Така изневиделица всичко приключи... Оставяйки след себе си само няколко момичета, припряно приготвящи пуканки за последните клиенти, опитващи се да се съвземат от поръчките на тълпата, след която сигурно ще се нуждаят от сериозна почивка.

Снимка: Стелиян Стоименов Dir.bg