"Черната пантера: Уаканда завинаги" получи 12 номинации във филмовите категории за наградите "Имидж", присъждани от американската Национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP), пишат световните информационни агенции.

Сред водещите претенденти за отличията с по девет номинации са продукциите "Жената воин" с Вайола Дейвис и сериалът "Начално училище Абът" с Куинта Брънсън.

Дейвис и Брънсън са номинирани в категорията за артист на годината заедно с Мери Джей Блайдж, Зендая и Анджела Басет.

"Черната пантера: Уаканда завинаги" и "Жената воин" ще си оспорват приза за най-добър филм с "Тил", "Еманципация" и "Блусът на един джазмен".

Телевизия АВС води с общо 28 номинации за наградите "Имидж" благодарение на продукции като "Начално училище Абът" и "Чернеещ". Стрийминг гигантът Netflix е с 15.

В музикалните категории Бионсе и Кендрик Ламар са с по пет номинации.

"Тази година номинираните предават широк спектър от автентични истории и разнообразни преживявания, които намират отклик сред много хора в нашата общност", каза Дерик Джонсън, президент и главен изпълнителен директор на NAACP. "Горди сме да отличим техните изключителни постижения и изпълнения".

Снимка: Forum Film Bulgaria

Наградите "Имидж" ще бъдат раздадени за 54-и път на 25 февруари на церемония в Пасадена, Калифорния, пише БТА. Двучасовото шоу ще бъде предавано по Блек Ентъртейнмънт Телевижън (BET - Black Entertainment Television). За първи път от три години отличията ще бъдат раздадени пред публика.