Филмът "Черната пантера: Уаканда завинаги" продължи да властва в бокс-офис класацията на Северна Америка, реализирайки 67 милиона долара през втория си уикенд на екран в киносалоните на САЩ и Канада, съобщават световните осведомителни агенции.

Продължението на номинирания за "Оскар" блокбастър "Черната пантера" реализира 180 милиона долара през дебютния си уикенд, поставяйки рекорд за филм, излязъл на екран в Северна Америка през ноември.

Снимка: Форум Филм България / Marvel Studios

Глобалните постъпления от продажбата на билети за "Черната пантера: Уаканда завинаги" възлизат на 546 милиона долара. Очаква се приходите да продължат да растат през предстоящия уикенд за Деня на благодарността.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема кулинарната сатира "Менюто" с Рейф Файнс, който се превъплъщава в образа на отмъстителен главен готвач. Приходите от продажбата на билети за филма, в който участват също Аня Тейлър-Джой и Никълъс Холт, възлизат на 9 милиона долара.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Най-голямата изненада през уикенда дойде от поредица за живота на Исус, финансирана от публиката. Първите два епизода от третия сезон на "Избраният" събраха 8,2 милиона долара.

Челната петица в бокс-офиса на Северна Америка се допълва от филмите "Черния Адам" с Дуейн Джонсън и "Билет до рая" с Джулия Робъртс и Джордж Клуни. Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 4,5 милиона долара и 3,2 милиона долара.

Шестото място заема драмата "Тя каза" за разкритията срещу продуцента Харви Уайнстийн, чието представяне анализаторите окачествяват като провал, въпреки че продукцията получи добри отзиви. Филмът реализира 2,3 милиона долара от 2022 киносалона.

Снимка: Getty Images

Пет години след като наяве излезе дългата диря от сексуални посегателства на Уайнстийн, "Тя каза" - драматизация на упоритата борба за разкриването на дългогодишните обвинения срещу филмовия магнат, беше показана премиерно на 60-ия Нюйоркски кинофестивал миналия месец.

Драмата е с участието на Кери Мълиган и Зоуи Казан в ролите на репортерките на "Ню Йорк таймс" Меган Туи и Джоди Кантор, които помогнаха за разкриването на многобройните обвинения срещу продуцента.