Американската актриса, певица, танцьорка и звезда на Бродуей Чита Ривера и британският композитор и продуцент, чийто мюзикъли от години радват публиката на нюйоркска театрална сцена, ще бъдат удостоени със специални награди "Тони" за цялостно творчество.

Почетните отличия - признание за изключителен принос към театралното изкуство, ще бъдат връчени на 85-годишната Ривера и 70-годишния Уебър на церемонията за наградите "Тони" през юни.

"Културното влияние на Чита и Андрю върху международната театрална общност е неизмеримо. За нас е чест да отдадем дължимото признание на тези две легенди с награда "Тони" за цялостно творчество", се посочва в съвместното изявление на Хедър Хичънс, главен изпълнителен директор и президент на организацията American Theatre Wing, и Шарлот Сейнт Мартин, президент на Бродуейската лига.

Наградите "Тони" - театралният еквивалент на филмовите "Оскари", ще бъдат раздадени за 72-ри път на церемония в "Рейдио сити мюзик хол" в Ню Йорк на 10 юни, припомнят от БТА. Водещи на шоуто ще бъдат Джош Гробан и Сара Барейлес.