Маймуните отново ще владеят света!

Един от най-успешните и влиятелни франчайзи в историята на киното се завръща на големия екран с дългоочакваната нова част от поредицата - фантастичния епичен екшън "Кралството на планетата на маймуните". И това ще се случи през 2024 година. 

Действието на филма ни отвежда няколко поколения след управлението на Цезар, когато маймуните вече са доминантният вид, живеещ в хармония, а хората преживяват като диваци, спотайващи се в сенките. Когато нов тираничен лидер се провъзгласява за първия крал на приматите и започва да гради своята империя, младото шимпанзе Ноа се отправя на опасно пътешествие, което ще постави под въпрос всичко, което знае за миналото, и ще го накара да направи избор, който ще предопредели бъдещето както на маймуните, така и на хората.

"Кралството на планетата на маймуните" разкрива раждането на неочаквана нова заплаха, която води до сеизмични промени. Филмът разглежда темите за откривателството и различните аспекти на знанието - как то се е стопило, заедно с доказателствата за предишната цивилизация и как неговото притежание е равно на неизмерима сила.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Поглед към забележителния, страховит, но и красив нов свят на интелигентните примати ни дава първият трейлър на "Кралството на планетата на маймуните", разкриващ, че амбициозната продукция няма да отстъпва по нищо на своите предшественици и ще предложи на зрителите в кината спиращ дъха визуален спектакъл (ефектите и маймуните отново са дело на магьосниците от Wētā FX) и изключително богата драматична история и пълнокръвни герои.

Режисьор на "Кралството на планетата на маймуните" е Уес Бол (трилогията Лабиринтът), по сценарий на Патрик Ейсън (Война на световете), Джош Фрийдман, Рик Джафа (Аватар: Природата на водата) и Аманда Силвър (Prey). В ролите са Оуен Тийг, Фрея Алън, Кевин Дуранд, Питър Мейкън, Уилям Х. Мейси и др.

Снимка: Forum Film Bulgaria

 

Снимка: Forum Film Bulgaria