На 18 март, събота, в столичния клуб "MIXTAPE 5" момчетата от "COOL DEN" - Никола, Ивайло, Васил и Теодор са готови за една незабравима вечер със своите най-хубави, истински и смислени "песни за хората", както самите те ги определят. "Характер", "Игра на живот", "Тази земя", "Знам", "Лешояд" и още много от чудните парчета събрани в двата албума на бандата ("1" и "Тази земя"), ще звучат на живо в типичния им стил - естествено, без суета, поднесени със страхотната енергия и чар.

Подкрепа за момчетата от "COOL DEN" ще бъде една от техните любими банди - "Wickeda". Ерол и компания ще дадат забавен старт на съботната вечер, която по всичко личи, ще продължи повече от весело, енергично и емоционално.

Билетите за концерта се продават в системата на Eventim.bg и техните партньори. Цената им е 20 лв за билет, а в деня на събитието и на вход ще са по 25 лв.

В настоящия момент "COOL DEN" е в състав: Никола Симеонов (вокали, китара), Ивайло Петров (вокали, китара), Васил Андреев (бас) и Теодор Чирпанлиев (барабани). Бандата се събира през пролетта на 2018 г. след като Ивайло и Никола се срещат на "Витошка", където Никола се изявява като уличен музикант.

Без да се познават преди това, Ивайло заговаря Никола и двамата решават да изпеят една песен заедно ("No excuses" на Alice in Chains). В този момент случен минувач им пуска в шапката 20лв. Двамата разчитат това като знак от съдбата и решават да направят група. Първата им изява на живо в пълен състав е на Никулден същата година. От този празник вероятно идва и името на бандата.

Купи билет

Музикантите имат вече 2 студийни албума зад гърба си, а концертите им са експлозия от енергия, от която "мускулната треска" и доброто настроение са гарантирани. Лириките в песните им идват "от човека - за човека", което силно отличава групата от всички останали и не е никак трудно човек да им стане фен още с "първата песен".

Заповядайте на живо на 18 март в "MIXTAPE 5", а към събитието във Facebook можете да се присъедините ТУК >>

Снимка: Официален плакат на събитието