От 20 до 23 юни Северен парк в София ще се превърне в домакин на първия "Северен Парк Фест", обещаващ да бъде незабравимо преживяване за цялото семейство.

Всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. посетителите ще имат възможност да се насладят на разнообразни забавления, а музикалната програма включва участия на някои от най-обичаните български изпълнители. Фестивалът ще стартира в четвъртък (20 юни) с концерт на 100 Кила. В петък (21 юни, сцената ще бъде завладяна от група "Сигнал", а в събота (22 юни) за доброто настроение на публиката ще се погрижи ДАРА.

"Северен Парк Фест" ще завърши в неделя (23 юни) с концерт на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени".

Освен с горещи хитове, гостите ще бъдат посрещнати и с "Арт Базар", където талантливи творци ще представят уникални ръчно изработени произведения на изкуството. За първи път със специални щандове в района ще гостува Асоциация "Българска книга". Организаторите са подготвили редица творчески класове за деца и възрастни, забавни игри, еко занимания и открити спортни и танцови тренировки, както и много награди.

Снимка: архив

За първи път в Северен парк ще гостува Фондация "Горска работилница", която ще предложи на децата и техните родители вълшебно преживяване в четири специални горски станции: "Животът на пеперудите", "Градско градинарство", "Еко строителни материали", "Емоционална интелигентност". В тях посетителите ще научат повече за живота на пеперудите чрез рисуване и игри, ще се запознаят с процеса на засаждане на семенца и растения, и ще имат възможност да вземат засадените растения вкъщи. Ще се запознаят и с екологичния строителен материал конопобетон, като ще имат възможност да направят формичка от него, която да отнесат със себе си. Допълнително ще има занимания по сглобяване и разглобяване на палатки, което ще подготви децата и техните родители за бъдещи къмпинг приключения. Програмата включва и групови и индивидуални игри на открито, както еко игри, посветени на разделното събиране на отпадъци.

Входът за всички активности и концерти е свободен, което прави събитието достъпно за всички желаещи.