Руският "Първи канал" анулира резултатите на популярен телевизонен конкурс за таланти, след като откри измама в най-новото му издание, свързано с победата на дъщерята на поп знаменитост.

Вижте снимки на Микела >>

Микела Абрамова, 11-годишната дъщеря на бившата участничка в песенния конкурс "Евровизия" Алсу и банкера от Азербайджан Ян Абрамов, спечели шестия сезон на шоуто "Глас. Деца", като получи 56,5 на сто от вота. Класираният на второ място участник в шоуто събра 27,9 на сто от гласовете.

"Глас. Деца" е спин-оф на известния телевизионен конкурс за таланти "Гласът". Започна разследване, след като резултатите от гласуването предизвикаха протести в социалните мрежи. Редица потребители твърдяха, че гласуването е скалъпено, тъй като Абрамова е спечелила анормално голям брой гласове. Първи канал цитира фирмата за киберсигурност Group-IB, която разкри високо процентно съотношение на автоматичното гласуване посредством текстови послания. Фирмата установи, че едва 300 телефонни номера са генерирали 8000 текстови послания, като всички те са за Абрамова.