"Disney" оповести, че ще отложи датите за излизането на екран на няколко предстоящи филма от киновселената на "Marvel", сред които "Блейд", "Фантастичната четворка" и "Отмъстителите: Тайни войни", предават чуждестранните медии.

След като режисьорът на "Блейд" Басам Тарик се оттегли от проекта през септември, киностудиото реши временно да спре снимките на лентата, за да му търси заместник.

Източник, запознат с плановете на компанията, издаде, че тя използва паузата в продукцията, за да намери нов режисьор, който да работи със сценариста на "Лунен рицар" Бо де Майо. Той е основният сценарист на "Блейд". Главната роля във филма е поверена на носителя на "Оскар" Махершала Али.

Героят на "Marvel" Блейд, който се появява за първи път в комикса "Гробницата на Дракула", написан от Марв Улфман през 1973 г., в крайна сметка получава своя собствена история, адаптирана по-късно в трилогията "Блейд", "Блейд 2" и "Блейд: Троица" с Уесли Снайпс в главната роля.

Премиерата на предстоящото заглавие вече е насрочена за 6 септември 2024 г., вместо за 3 ноември 2023 г., което се отрази на останалите производствени графици на студиата.

Филмът "Deadpool 3" е преместен от 6 септември 2024 г. на 8 ноември 2024 г.; "Фантастичната четворка" - от 8 ноември 2024 г. на 14 февруари 2025 г.; неозаглавен проект на "Marvel" - от 14 февруари 2025 г. на 7 ноември 2025 г.; "Отмъстителите: Тайни войни" - от 7 ноември 2025 г. на 1 май 2026 г.

Друг филм на студиото, който трябваше да излезе на екран на 1 май 2026 г., вече не фигурира в премиерния график на "Disney".

Снимка: Getty Images

В киновселената на "Marvel" историите се преплитат и значителното забавяне на един филм често се отразява върху плановете за други, предава БТА. Например забавеното заради пандемията излизане на екран "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" доведе до отлагането за по-късни премиерни дати на "Тор: Любов и гръмотевици" и "Черната пантера: Уаканда завинаги".