Елън Дедженеръс се изправи пред дома си в Монтесито, Калифорния, въпреки коварните метеорологични условия, за да покаже "безпрецедентния дъжд", от който градът е залят в понеделник вечер.

Облечена само със сив суичър, актрисата показа как река бушува до къщата ѝ по време на мощната буря - обвинявайки за това изменението на климата.

"Рекичката до дома ни никога не е преливала, а сега е около 9 фута и нагоре. Монтесито е пред евакуация", казва телевизионната звезда. 

"Трябва да бъдем по-мили с майката природа, защото тя не е доволна от нас", продължи тя.

Целият район на Монтесито, домовете на известни имена като принц Хари и Меган Маркъл, както и на Опра Уинфри, са в опасност и им беше наредено спешно да се евакуират в понеделник следобед преди да удари мощната буря, която вече уби 14 души, пише "Daily Mail".

Елън Дедженеръс каза, че къщата ѝ е на високо място, така че ѝ е било позволено да остане там. На едната част от Санта Барбра им е разрешено да се укрият в жилищата си, но на тези в Монтесито, които са по на юг, им разпоредено да се евакуират. 

Заповедите са необходими, тъй като щатът продължава да страда от щети от поредица бури и преливащи реки, които оставиха мнозина блокирани в домовете им, обяви губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.

Снимка: БТА

В понеделник броят на загиналите от бурята нарасна до 14, когато службата за спешна помощ на губернатора на Калифорния съобщи, че още двама души са загинали от падащи дървета. Единият бил бездомник в Сакраменто, а другият - в дома си.

Междувременно броят на хората без електричество в Голдън Стейт намаля до 92 000 в понеделник вечерта, след като достигна 137 000 души без електричество по-рано през деня, когато скоростта на вятъра надвишаваща 60 мили в час, причини падане на дървета и електропроводи.

Снимка: БТА

Сега националната метеорологична служба каза, че най-малко 20 см дъжд е паднал през последните 12 часа, като още се очаква да се увеличи. 

Калифорния остава в извънредно положение и президентът Джо Байдън обеща да изпрати служби за спешна помощ в района.