"Филмите са мечти, които няма да забравиш никога!". 

Този декември живата легенда на киното Стивън Спилбърг ще ни запознае със "Семейство Фейбълман" и ще ни даде невероятната възможност да се докоснем до най-съкровения му свят.

Вдъхновен от собственото детство на Спилбърг, "Семейство Фейбълман" е дълбоко лична история за порастването на един млад мъж, който открива шокираща тайна, заплашваща да разруши така или иначе крехкия баланс на сложните отношения в семейството му. Филмът е медитация върху миналото, сътворена с трогателна искреност и носталгия, и обяснение в любов към седмото изкуство, което има способността да ни разкрива истината за света, за другите и за нас самите.

"Семейство Фейбълман" разказва за Сами Фейбълман, който израства в Ню Джързи и Аризона в годините след Втората световна война, раздвоен между артистичната си, обичаща изкуството майка Мици, която го насърчава да следва сърцето си на всяка цена и прагматичния си, отдаден на науката баща Бърт, който смята, че увлечението му по създаването на филми е само хоби. Фамилната динамика се усложнява от трите му сестри и симпатичния колега на баща му Бени, който е неизменно присъствие в дома им, дори когато семейството се премества да живее в различни градове. Разполагайки единствено със своята камера и таланта си, Сами опитва да открие себе си и мястото си в света, който го заобикаля.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Освен режисьор на Семейство Фейбълман, Стивън Спилбърг е и съавтор на сценария, което е роля, в която не е влизал от 2001 година насам, когато се ангажира с друг много личен проект - Изкуствен интелект. Съсценарист на филма е носителят на "Пулицър" Тони Къшнър, който е двукратно номиниран за "Оскар" за работата си по Мюнхен и Линкълн на Спилбърг.

Снимка: Forum Film Bulgaria

В ролите са четирикратно номинираната за "Оскар" Мишел Уилямс, Пол Дейно, Гейбриъл Лабел, Сет Роугън, Джийни Бърлин, Джъд Хърш, Кийли Карстън и др. Продуценти са Стивън Спилбърг, Тони Къшнър и Кристи Макоско Крийгър (Вестник на властта, Уестсайдска история).

Откриваме личната история на един от най-великите режисьори със "Семейство Фейбълман" от 2 декември само в кината.

Снимка: Forum Film Bulgaria