Филмът "Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, като реализира приходи от почти 185 милиона щатски долара.

Продукцията с участието на Бенедикт Къмбърбач реализира двойно по-големи постъпления при дебюта си в киносалоните в САЩ и Канада в сравнение с първата част на поредицата през 2016 г. Тогава супергеройската поредица на "Marvel" инкасира 86 милиона щатски долара от продадени билети в кината в Северна Америка.

Освен това продължението на лентата отчита най-големи приходи в първата седмица от излизането от всички продукции, излезли по екраните от началото на 2022 г. По този показател тя изпревари "Батман", който постигна 134 милиона щатски долара при дебюта си.

Заглавието се нареди и на второ място като най-печеливш филм от началото на коронавирусната пандемия. То зае позиция след "Спайдърмен: Няма път към дома", реализирал 260,1 милиона щатски долара. С постижението си през изминалия уикенд творбата на режисьора Сам Рейми се нарежда по приходи на шесто място за всички времена в глобален мащаб.

По света продукцията отчита още по-голям интерес отколкото в САЩ и Канада, като донесе приходи от 265 милиона щатски долара от излизането си в киносалоните миналата сряда. Общо "Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта" инкасира вече 450 милиона щатски долара от продажби на билети по целия свят.

Магьосникът, в чиято роля се превъплъщава Бенедикт Къмбърбач, се появи и в "Спайдърмен: Няма обратен път към дома", станал третият най-значим филм на всички времена след премиерата си през декември м.г. "Доктор Стрейндж 2" започва няколко месеца след събитията от последния филм за приключенията на Спайдър-мен и включва Уанда Максимоф (в ролята Елизабет Олсън).

Сам Рейми се впусна да режисира "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта", който според съобщенията струва около 200 милиона щатски долара, като в тази сума не влизат още доста милиони, изразходвани за маркетинг и реклама.

През изминалия уикенд лентата превзе и социалните медии, като предизвика дебати по различни теми и успя да измести почти целия зрителски интерес от останалите актуални филми.

Втората позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка е за "Лошите момчета" - филмът, който беше начело на подреждането преди седмица. Отчетени приходи през последния уикенд са в размер на 9,8 милиона щатски долара.

На трето място е "Соник: Филмът 2" с постъпления от 6,2 милиона щатски долара.

В първата петица се нареждат също "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор", който инкасира приходи от 3,9 милиона щатски долара. Общата сума от излизането му в северноамериканските киносалони възлиза на 86 милиона щатски долара, предава БТА. Следва "Всичко, навсякъде и наведнъж" с 3,3 милиона щатски долара. Филмът се задържа на челните позиции на бокс-офис класацията седем седмици и успя да натрупа постъпления от общо 41,6 милиона щатски долара.