Докато Бенедикт Къмбърбач очаква резултата от номинацията си за "Оскар" - за най-добър актьор за играта му в "Силата на кучето", превъплъщението му като герой на "Марвел Комикс" е на път към киноманите. 

Авторите на "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта" смело продължават да разширяват забележителния си филмов свят, отвъд границите на всичко, което познаваме досега. Предвождан от легендарния майстор на жанра Сам Рейми, филмът ще ни отведе на впечатляващо пътешествие в неизвестното, през умопомрачителните и опасни алтернативни реалности на Мултивселената.

Снимка: Forum Film Bulgaria

След като наруши целостта на пространство-времето, като отвори вратите към Мултивселената в "Спайдърмен: Няма път към дома", доктор Стивън Стрейндж (Къмбърбач) се изправя пред тежките последици от своите действия. Всяка нощ той сънува един и същи ужасяващ сън, а след това се събужда и истинският кошмар започва - Земята и съществуването на цялата Вселена са поставени на карта. За да възстанови равновесието Стрейндж ще разчита на помощта на стари и нови съюзници, с които посреща опасностите проникнали през прохода между вселените, включително и нов мистериозен противник. Ще успее ли доктор Стрейндж да спаси самата тъкан на реалността и какво ще е цената за това - за него и за света?

Новият вълнуващ трейлър на "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта" ни разкрива още от забележителните измерения на реализираната с огромно въображение и размах продукция, която обещава може би най-смелото и мрачно приключение, което Марвел са ни предлагали до момента на големия екран. Но, за да станем свидетели на епичния визуален спектакъл, ще трябва да изчакаме още малко - Мултивселената на лудостта ще ни погълне през май.

Режисьор на "Доктор Стрейндж в Мултивселената" на лудостта е Сам Рейми (Злите мъртви, План без грешка, Отведи ме в ада), сценарият е дело на Джейд Хейли Бартлет и Майкъл Уолдрон (Локи), а продуцент е Кевин Файги. В ролите са Бенедикт Къмбърбач, Елизабет Олсън, Чуетел Еджиофор, Бенедикт Уонг, Рейчъл Макадамс, Сочил Гомес, Майкъл Щулбарг и др.