Филмът "Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка за втора поредна седмица, като реализира приходи от 61 милиона щатски долара, предадоха световните информационни агенции.

Продажбите на билети за филма са намалели с 67 процента в сравнение с първия му уикенд - рязък спад в сравнение с други филми от вселената на "Marvel". Това обаче не е изненадващо, защото продължението на лентата за супергероя започна с един от най-значимите по приходи дебюти в историята. Филмът заема 11 място в тази класация със 187 милиона щатски долара.

След 10 дена на големия екран той е донесъл 291 милиона долара от продажба на билети в Северна Америка.

В международния бокс-офис "Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта" е събрал общо 688,1 милиона щатски долара на 49 пазара.

Когато "Disney" пуска филм на "Marvel", останалите киностудиа избягват премиери през същия период, за да не бъдат засенчени. Този уикенд две продукции излязоха на екран с разочароващи резултати. Приходите от "Подпалвачката" по Стивън Кинг са едва 3,8 милиона долара, а от "Family Camp" (Семеен лагер) - 1,4 милиона долара. И двата филма са сравнително нискобюджетни и това не би трябвало да е проблем за създателите им. "Подпалвачката" с участието на Зак Ефрон и Сидни Лемън обаче получи отрицателни отзиви. Филмът зае четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Лошите момчета" с приходи от 6,9 милиона долара. Трети е "Соник: Филмът 2" с 4,6 милиона долара. Челната петица се допълва от "Всичко, навсякъде и наведнъж" с 3,3 милиона долара.

Снимка: Forum Film