Две седмици преди снимките на биографичния филм на Ридли Скот за Наполеон Бонапарт Хоакин Финикс е пожелал пренаписване на сценария, съобщи в. "Фигаро".

В интервю за сп. "Емпайър" режисьорът Ридли Скот е разказал за екзистенциалната криза, преживяна от носителя на "Оскар" Хоакин Финикс две седмици преди началото на снимките. По думите на Скот актьорът влязъл в офиса му и казал: "Не знам какво да правя." Според Ридли Скот двамата са анализирали живота на Наполеон и връзката му с Жозефин дьо Боарне.

Още през декември 2022 г. Скот обяви, че той и Финикс може да пренапишат сценария на филма, защото актьорът се чувства неудобно. "Изтупахме праха от сценария, помогнахме му да се фокусира само върху личността на Бонапарт."

Хоакин Финикс каза пред сп. "Емпайър", че е бил носталгично настроен при идеята да работи отново с Ридли Скот. Първият път на тяхната съвместна работа е филмът "Гладиатор", в който Финикс изигра ролята на император Комод. "Това беше първата ми голяма продукция. Исках да преживея нещо подобно. Наистина ми хареса идеята да участвам с Ридли в подобен проект."

Новият филм за Наполеон Бонапарт проследява живота на френския император от неговите големи битки до връзката със съпругата му Жозефин дьо Боарне, възкачването и коронацията му. Филмът има амбицията да бъде близо до историческата реалност.

Филмът трябва да излезе по кината през ноември.