Две жени загинаха, а други осем души бяха ранени при блъсканица след концерт на рапърката GloRilla в градчето Рочестър, щата Ню Йорк, предава BBC.

Властите казват, че сблъсъкът може да е бил предизвикан, когато зрителите погрешно са помислили, че са чули изстрели.

Въпреки това няма доказателства в подкрепа на стрелба, каза лейтенантът от полицията в Рочестър Никълъс Адамс пред ABC News.

23-годишната GloRilla, която беше приключила с изпълнението си преди инцидента, каза, че е "съсипана и с разбито сърце" от трагедията.

Музикантката от Мемфис, чиято песен F.N.F. (Let's Go) беше номинирана за най-добро рап изпълнение на наградите "Грами" миналия месец, каза, че не е чула за блъсканицата, докато не е напуснала залата.

"Моите фенове означават целия свят за мен", написа тя в социалните мрежи. "Да се молим се за техните семейства и за бързо възстановяване на всички пострадали", пише тя в социалните мрежи. 

Полицията каза, че мелето е започнало малко след края на концерта в залата "Armory" в неделя вечерта.

"Тълпата се втурна към изхода", заяви шефът на полицията Дейвид М. Смит.

От полицейското управление добавиха в изявление: "Чухме много показания за възможни причини, включително, че хората са били твърде много, че е имало изстрели, използван лютив спрей и други. Предварителните доклади от хора на местопроизшествието сочат, че тези наранявания, на загиналите хора, са причинени от стъпкване. Нямаме никакви доказателства за изстрели или някой да е прострелян или намушкан."

Полицията откри три тежко ранени жени в залата. Едната, Рондезия Белтън, на 33 години, от близкия Бъфало, почина в болницата.

"Нейното семейство, приятели и колеги са съсипани и скърбят за тази трагична загуба", каза кметът на Бъфало Байрън Браун.

Полицията в Рочестър съобщи за смъртта на втора жена, на 35 години, късно в понеделник. Името й не е оповестено.

Друга жена остава в критично състояние със сериозни наранявания. Седем души са настанени за лечение с наранявания, без опасност за живота.