Канадският певец Джъстин Бийбър ще лансира в края на месеца документална поредица за работата над новия си албум в YouTube - платформата, дала старт на музикалната му кариера преди десетилетие.

От сайта за видеосподеляне съобщават, че излъчването на документалната поредица, озаглавена "Джъстин Бийбър: Сезони", ще започне на 27 януари. Десетте епизода ще проследят работата на 25-годишния поп певец над първия му нов албум от 2015 г.

Преди да издаде дебютния си сингъл през 2009 г., Джъстин Бийбър набира популярност в YouTube с кавъри на различни песни, припомня агенцията.

"Когато започнах, Ютюб ми предостави платформа и общност, където да споделям музика, опит и моменти с моите фенове", се посочва в изявлението, направено от Джъстин Бийбър. "Чувствам се страхотно да си партнираме с Ютюб за тази оригинална документална поредица. Искам феновете ми да са част от това пътешествие", допълва певецът.

Бийбър ще издаде новия си сингъл, озаглавен "Yummy", в петък. Най-скорошният албум на изпълнителя, "Purpose", излезе на музикалния пазар през 2015 г. Тавата включва хитове като "Sorry'', "Love Yourself'', "What Do You Mean?'' и "Where Are U Now" - парчето, записано в сътрудничество с Дипло и Скрилекс, което носи на Джъстин Бийбър първата награда "Грами" в кариерата му.

От YouTube отбелязват, че документалната поредица включва "задкулисен" поглед към личния живот на Джъстин Бийбър, в това число и непоказвани кадри от сватбата му с Хейли Бийбър и всекидневието с хората от най-близкото му обкръжение. Феновете ще могат да проследят и размишленията на певеца върху върховете и спадовете, съпътствали израстването му пред погледа на обществото. Бийбър кани почитателите на пътешествие, довело до появата на най-личния албум в досегашната му кариера.