Джейми Дорнан влиза в ролята на британец в сериала "Туристът", който се озовава в парещата австралийска пустош. Звездата от "Белфаст" и "Петдесет нюанса сиво" играе Човекът, който спира на една гара, за да използва банята, шегува се с човека зад гишето и тръгва отново по пътя. Поглеждайки в огледалото за обратно виждане, той забелязва камион, който го настига със забележителна скорост. Човекът се опитва да се изплъзне, но шофьорът на камион го преследва. Те препускат през пустинята, докато колата на Човека не катастрофира. 

Снимка:Ian Routledge/Two Brothers Pictures

Успял е да оцелее, но осъзнава, че е изгубил паметта си и няма представа кой е. Проблясъци и внезапната поява на преследвачи, започват да нареждат пъзела, а по-всичко изглежда, че за да намери отговори на въпросите си ще трябва да се върне отново в безмилостната пустош. Докато хората в малкия град, където е настанен се чудят кой е този красив ирландец, той открива бележка в джоба си с посочен час и град Това е Бърнт Ридж, накъдето се отправя. Там среща жена на име Луси, която може би знае нещо за миналото му. На пътя му се изпречва и социопат, в ролята на когото е Олафур Дари Олафсон-този прекрасен исландски актьор, и който иска да го ликвидира.

Главният герой също така получава телефонно обаждане от човек, който е погребан под земята. И тогава нещата стават още по-странни.

Снимка: Ian Routledge/Two Brothers Pictures

Освен Джейми Дорнан, в поредицата по HBO Max участват още Даниел Макдоналд, Шалом Брун-Франклин, Деймън Хериман, Алекс Димитриадес, Олафур Дари Олафсон и Камил Елис.

Снимка: Ian Routledge/Two Brothers Pictures

Туристът е трилър, мистерия, изпълнена с шокиращи, изненадващи, забавни и брутални обрати. В основата му обаче лежи история за себеоткриването под тиктакаща бомба със закъснител. Героят на Дорнан започва да разкрива мистерията зад това кой е бил той преди това, и същевременно започва да се пита дали загубата на паметта, не го прави съвсем различен човек. Ще разкрие ли мъжът тайната на самоличността си, преди да го настигнат онези, които се опитват да го убият?

Снимка: Ian Routledge/Two Brothers Pictures

Всичките шест епизода са налични за гледане в платформата. 

"Туристът" е продукция на Two Brothers Pictures (компания All3Media) за BBC, в сътрудничество с Highview Productions, All3Media International, South Australian Film Corporation, HBO Max, Stan и ZDF. Сериалът е дело на номинираните за BAFTA и носители на "Еми" и "Златен глобус" продуценти и сценаристи Хари и Джак Уилямс ("Анджела Блек", "Изчезнал", "Лъжец"), които заедно с Кристофър Еърд ("Баптист," "Лъжец", "Клика") са изпълнителни продуценти, заедно с Two Brothers Pictures и Томи Бълфин ("Нормални хора", "Остри козирки") за BBC. Лиза Скот ("Изгоряла от слънцето Коледа", "Джанет Кинг") е продуцент, а Крис Суини ("Лъжец", "Назад към живота") е изпълнителен продуцент и режисьор.

Снимка: Ian Routledge/Two Brothers Pictures