Приключва безкрайното чакане за феновете на най-известния шпионин в света. Забавен заради пандемията от Covid-19, 25-ият филм за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака" ще бъде представен днес в Лондон - последна възможност за актьора Даниъл Крейг да спаси планетата.

Преди да прибере смокинга си в гардероба, 53-годишният актьор преминава през големи предизвикателства - преследвания, експлозии, стрелби. Трейлърът е с интензивен епизод, с каскади и технологични новости, каквато е традицията. След година и половина закъснение заради коронавирусът лентата ще бъде представена предпремиерно в "Роял Албърт хол" в британската столица, преди да бъде пусната във всички киносалони в страната два дена по-късно. Във Франция ще излезе на 6 октомври.

По този повод продуцентите Майкъл Г. Уилсън, Барбара Броколи и режисьорът Кари Фукунага ( "Безродни зверове", "Истински детектив") ще преминат по червения килим заедно със звездите Даниъл Крейг, Рами Малек и Леа Сейду,както и певицата Били Айлиш, която изпълнява песента във филма - "No Time To Die".

Освен знаменитостите и принцовете Чарлз и Уилям, покани за прожекцията са получили здравни работници като благодарност за работата им през пандемията.

Във филма Джеймс Бонд вече е напуснал тайните служби и се е оттеглил в Ямайка. Спокойствието му нарушава Феликс Лайтър от ЦРУ, който го моли за помощ, за да спаси отвлечен учен.

Снимка: Getty Images

В тази продукция, заснета в Италия и Ямайка, 007 е "като ранено животно и се бори с миналото си на таен агент", каза миналата година Кари Фукунага във видео на разпространителя "Sony Pictures". За него това е "опит да спаси не само планетата, но и хората, които обича".

Актрисата и сценаристка Фийби Уолър-Бридж е привлечена да увеличи женското присъствие във филма в отговор на критиките за сексизма в поредицата.

Филмът "Смъртта може да почака" , който трябваше да излезе на екран през март 2020 г., се очаква с голямо нетърпение не само от феновете, но и от киноразпространителите.

"Знаем, че го забавихме, но искахме да го пуснем в момент, когато феновете ще могат да видят Джеймс Бонд, както трябва - на голям екран", заяви миналия месец Майкъл де Лука, който отговаря за филмите на студиата MGM.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Предишният филм за приключенията на Джеймс Бонд - "Спектър", излезе през 2015 г. Приходите от него в киносалоните по света са 880 милиарда долара, припомня БТА. Същата година Даниъл Крейг заяви, че предпочита да си пререже вените пред това отново да се превъплъти в агент 007. По-късно той обясни, че това е било шега - казал го е след трудни снимки, когато си е счупил крака и е имал нужда от почивка.

Заегадката кой ще е следващият Джймс Бонд остава.

Продуцентката на "Смъртта може да почака" Барбара Броколи обаче е убедена, че аягент 007 е мъжки образ и в него няма да се превъплъщават жени.

Броколи, която ръководи "Eon Productions" и одобрява участниците във франчайза, съобщи, че следващата година ще се реши кой ще поеме ролята на 007, но това със сигурност ще е мъж.

"Джеймс Бонд е мъжки герой. Надяваме се, че ще има много, много филми с участие на жени, за жени, от жени. Не смятам, че трябва да търсим жена, която да играе мъжки образ", каза Барбара пред агенция ПА.

Снимка: AP/БТА

Тя призна, че не би искала Крейг, който влиза в образа на Бонд в последните няколко продукции от франчайза, да се оттегли.

"Не искам да го приема, бих искала Даниъл да продължи да играе Бонд завинаги", каза тя, като добави, че обмисля кой би могъл да го замести и че вариантите ще се обсъждат следващата година.