"Рим - обичам този град, обичам всичко, което се разпада повече от мен", възкликва самоиронично една от героините в "Книга за възрастни: Глава втора". И ако се чудите на кой му е притрябвало да гледа възрастни дами да лудуват като момичета, отговорът е: те на са кои да е, ами кинолегендите Даян Кийтън, Джейн Фонда, Кандис Бъргън и Мери Стийнбърджън.

Четирите актриси се завръщат на големия екран за нова, незабравима порция любов и забавление в дългоочакваното продължение на хита им "Книга за възрастни", който през 2018 г. покори сърцата на зрителите по цял свят.

Този път четирите неотразими дами от книжния клуб, които откриват, че животът наистина е като велик роман и никога не знаеш какво ти готви следващата глава, се отправят на екстравагантно пътешествие към Италия, където освен романтика ще си намерят и белята.

В "Книга за възрастни: Глава втора" Вивиан изненадва всички с новината, че се е сгодила за своя приятел Артър. А това означава само едно: моминско парти! И както пише в дебелите книги - когато съдбата ти поднесе нещо на тепсия, трябва да се възползваш. Затова четирите дами, някои по-ентусиазирани, други - не толкова, стягат куфарите и се отправят на пикантно и разкошно италианско пътешествие. Пътешествие, изпълнено с романтика, щипка пикантност, нотка на опасност и нощ, прекарана в затвора. Какво ли би казал Крисчън Грей за всичко това?

Наред с изключителните Даян Кийтън, Джейн Фонда, Кандис Бъргън и Мери Стийнбърджън, за "Книга за възрастни: Глава втора" се завръщат и не по-малко легендарните Дон Джонсън, Анди Гарсия и Крейг Т. Нелсън, както и по-голямата част от творческия екип на първия филм. Всички те ще ни докажат, че любовта, пикантериите и забавлението не познават никакви граници. Стягаме багажа, защото месец май със сигурност обещава паметно филмово пътешествие.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Режисьор на "Книга за възрастни: Глава втора" е Бил Холдерман, който направи и първата част и отново е и сценарист, заедно с Ерин Симс. Двамата влизат и в ролята и на продуценти. Във филма участват още Джанкарло Джанини, Хю Куарши, Винсент Риота, Мези Атууд и др.

"Книга за възрастни: Глава втора" тръгва в кината от 12 май.