Култовият режисьор и сценарист Гай Ричи ("Гепи", "Шерлок Холмс", "Мъжът от U.N.C.L.E.") и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили, за пети път, за най-шеметната си колаборация до момента - шпионската комедия "Операция Форчън: Троянски кон", която тръгва в кината от 18 март.

Снимка: Forum Film Bulgaria

В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на оръжие Грег Симъндс (Хю Грант) да се сдобие със смъртоносна нова технология, която може да промени световния ред. Въпреки че работи с едни от най-добрите агенти в света (Обри Плаза, Кари Елуис, Бъгзи Малоун), това не е достатъчно, когато трябва да се справиш с изпечен престъпник от ранга на Симъндс. Подходът трябва да е нестандартен, но изпитан и за целта Форчън вербува свой "Троянски кон" в лицето на най-голямата звезда на Холивуд Дани Франческо (Джош Хартнет), който трябва да им помогне в тяхната, излизаща от всякакви рамки, суперсекретна мисия да спасят света.

Екшън, колоритни герои, остър и хаплив диалог, редица нелепи ситуации, хумор и намигване към жанра - всичко от витрината на Гай Ричище открият киноманите в "Операция Форчън: Троянски кон".

Освен режисьор Гай Ричи е и сценарист, заедно с Айвън Аткинсън и Марн Дейвис ("Човек на гнева").

 

Снимка: Forum Film Bulgaria