Създаденият по поредицата на Стив Олтън "Мегалодон" - "Мега звяр" напълно очаквано привлече най-много зрители в киносалоните, сочат обобщените данни. Триизмерната история за 23-метровото праисторическо водно чудовище, от което героят на Джейсън Стейтъм трябва да спаси екипажа на подводница, е гледана от 14 467 зрители и има 159 695 лева приходи.

На втора позиция е задържалият се два уикенда преди това на първо място - "Мисия невъзможна: Разпад". Триизмерният екшън за това как служителите на Агенцията за невъзможни мисии спасяват света от ядрена заплаха, е гледан вече от 58 665 зрители и отчита 659 978 лева приходи.

Трети в топ 10 е анимационният "Хотел Трансилвания 3: Чудовищна ваканция". Пренасянето на всички познати герои от първата и втората части на анимацията на круизен кораб, който обхожда Бермудският триъгълник и Атлантида, е гледано от вече 124 237 зрители и отчита 1 104 255 лева приходи за петте седмици на екраните у нас.

Четвърти сред най-гледаните филми е мюзикълът "Мама миa! Отново заедно", продължение на хитовият спектакъл, превърнал се във филм през 2008 година. Случващото се с младата Софи, която иска да продължи делото на майка си Дона, преплитащото се с историята на младите Дона, Роузи и Таня на фона на британски и хърватски пейзажи и хитовете на АВВА, е проследено от 55 970 зрители и има 509 435 лева приходи за месец на екраните у нас.

Пето място е за забраненият в Китай "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух", базиран по образите, създадени от А. А. Милин и Ъ. Х. Шепърд. Преоткриването на важните неща от живота през и чрез помощта на приятелите на Кристофър Робин - Мечо Пух, Прасчо, Йори и Тигър, е гледано от 7 972 зрители и отчита 68 841 лева приходи от билетите им за десетте дни у нас.

На шеста позиция е тийн-фантастиката по първата книга от четирилогията на Александра Бракен - "Тъмна дарба". Случващото се с оцелелите два процента от децата след епидемия, която ги избива и израстването на 10-годишната Руби, която трябва да поведе оцелелите, е вече десет дни на екраните у нас и за това време е гледано от 9 339 зрители и има 77 017 лева приходи.

Седма позиция е за екшънът "Небостъргачът" с Дуейн Джонсън. Триизмерният екшън за спасяването на семейството на героя на Джонсън от Перлата - най-високата и технологична сграда в света, е гледан от 54 173 зрители и има 572 051 лева приходи за петте седмици у нас.

Осмо място е за създаденият по истински случай "Дрейф". Историята на американката Тами Олдхам Ашкрафт, която след буря и загубата на партньора й трябва да се справи сама с пътуването на дрейф до Хаваите за 41 дни, е от три седмици на екраните у нас и за това време е гледано от 16 582 зрители и има 142 706 лева приходи.

На девето място е анимацията "Феноменалните 2", продължение на първия филм от 2004 година. Вече два месеца усилията на семейство Пар, техните съюзници Мразон и Една Мода да се справят с нов злодей, са гледани от 100 146 зрители и отчитат 926 512 лева приходи от билетите им.

Десета позиция е за "Да обичаш Пабло", създаден по книгата на Вирхиния Валехо. Историята на телевизионната водеща от Колумбия, преплетена с тази на любовника й - Пабло Ескобар и възхода и падението на наркокартела му, е вече два месеца на екраните у нас и има 45 604 зрители и събрани 415 347 лева приходи.