Актьорите Джоди Комър, Шон Бийн и Матю Макфейдън са сред тазгодишните победители на състоялата се в Лондон в присъствен формат церемония за телевизионните награди БАФТА, предаде Ройтерс.

Бийн беше отличен в категорията за най-добър актьор за изпълнението си в затворническата драма "Време", която спечели приза и за най-добър минисериал.

Комър, която се прочу с ролята си в "Убивайки Ийв", получи наградата за най-добра актриса за "Помощ" - телевизионна драма, чието действие се развива в дом за стари хора по време на коронавирусната пандемия. За изпълнението си в същия сериал Кати Тайсън беше отличена като най-добра актриса в поддържаща роля.

Embed from Getty Images

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Матю Макфейдън за "Наследници".

Embed from Getty Images

За най-добра телевизионна драма беше обявена историята за съзряване "В моята кожа". Отличието в международната категория беше присъдено на минисериала "Подземната железница" - адаптация на отличения с "Пулицър" роман на американският писател Колсън Уайтхед.

Комикът и актьор ветеран Били Конъли беше удостоен с почетно членство на БАФТА - най-високото отличие, присъждано от Британската академия за кино и телевизия.