Актьорът Джонатан Прайс ("Игра на тронове", "Двамата папи") ще се превъплъти в образа на съпруга на кралица Елизабет Втора, принц Филип, в последните два сезона на хитовата поредица "Короната" на Netflix, съобщават "Daily Star" и Контактмюзик.

Седемдесет и три годишният Прайс ще "поеме щафетата" от Тобаяс Мензис, когото зрителите за последно ще видят като принц Филип в предстоящия четвърти сезон на сериала. Джонатан Прайс ще играе съпруга на кралица Елизабет Втора във финалните пети и шести сезон на "Короната".

По-рано беше оповестено, че актрисата Имелда Стонтън ще "наследи" Оливия Колман в ролята на Нейно Величество, пресъздавайки късните й години. В образа на сестра ѝ принцеса Маргарет зрителите ще видят Лесли Манвил, която ще "поеме щафетата" от Хелена Бонам Картър.

Премиерата на четвъртия сезон на "Короната" се очаква по-късно през годината.

Петият и шестият сезон на поредицата ще проследят смутни периоди за британското кралско семейство - 90-те години на миналия век, белязани от събития като развода на принц Чарлз и принцеса Даяна, и трагичната смърт на Лейди Ди в автомобилна катастрофа, както и началото на новия век, предава БТА.

В първите два сезона на "Короната" в образите на кралица Елизабет Втора и принц Филип се превъплътиха Клеър Фой и Мат Смит, припомня Контакмюзик.