Това е краят на една ера - Елън Дедженерис се сбогува с предаването The Ellen DeGeneres Show след 19 сезона вчера.

Това беше емоционален ден за прочутата водеща, която нарече ток шоуто "най-голямата привилегия в живота ми".

Тя приветства отново първата си гостенка за вечерта Дженифър Анистън, преди да сложи финален акорд на шоуто в четвъртък.

Двете си спомниха за първия си разговор в шоуто (включително в коя посока предпочитат са стои тоалетната си хартия пред тях) и размишляваха за следващата стъпка на Дедженерис.

Снимка: Instagram

 Една от последните й гостенки беше Опра Уинфри миналата седмица, а в прощалната вечер освен Анистън, бяха и Били Айлиш и Пинк. 

 Embed from Getty Images

Водещата обсъди напредъка, постигнат след премиерата на предаването през 2003 г., като отбеляза, че тогава не е можела да произнесе "гей" в ефир, или да направи препратка към съпругата й Порша де Роси, защото гей браковете не са били законни.

"Сега казвам "съпруга" през цялото време", коментира тя.

Отбелязвайки, че има съпротива срещу шоуто и че малцина му дават шанс да оцелее, Дедженерис обеща, че няма да си отиде за дълго. "Днес не е краят на една връзка, това е по-скоро малка почивка". Сега можете да погледате и други токшоута".

Снимка: Getty Images

Финалният епизод включваше клипове от 3200 епизода на Дедженерис, както и други акценти от кариерата й, като домакин на Оскарите и получаване на наградата "Марк Твен" и Президентския медал за свобода.

Снимка: Getty Images

"Шоуто на Кели Кларксън" ще се премести във времевия интервал на Дедженерис на станциите, собственост на NBC, включително Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго, трите най-големи телевизионни пазара в САЩ.