Въпреки че и колеги, и критици предвещаваха на Елизабет Олсън множество спечелени статуетки заради страхотното й превъплъщение като убийцата Кенди Монтгомъри в сериала на HBO Max "Любов и смърт", изглежда то не е било достатъчно за членовете на тв академията, за да я наредят сред номинираните за тазгодишните награди "Еми".

Елизабет Олсън и Джеси Племънс на премиерата на сериала „Любов и смърт“

Снимка: Jon Kopaloff/Getty Images

Липсата й не остави почитателите й равнодушни и те побързха публично да изразят възмущението си. Още повече, че екранният й любовник, актьорът Джеси Племънс, получи номинация в категорията за поддържаща мъжка роля.

Харисън Форд на премиерата на новия филм за Индиана Джоунс

Снимка: Getty images

В подобна ситуация се оказа и Харисън Форд, който имаше цели две възможности най-накрая да се зарадва на първата си номинация за "Еми". Форд, който в момента е по всички кино екрани с последния филм за емблематичния Индиана Джоунс, тази година впечатли зрителите и с тв изявите си. Едната е в мини-сериала "1923", където си партнира с британската актриса Хелън Мирън и в комедийния сериал "Терапия".

Стив Мартин, Селена Гомес и Мартин Шорт

Снимка: Amy Sussman/Getty Images

Селена Гомес и легендарният комик Стив Мартин също не намериха място сред номинираните за играта си в "Само убийства в сградата". Единственият, който през септември може да се надява на златна статуетка, е колегата им от комедийната поредица Мартин Шорт.