Многодетната майка Веселка Маринова успя да отстрани ветерана в дуелите във "Фермата: Нов свят" Елизабет Илчева в предпоследната битка на голямата Арена в този сезон на шоуто. След две победи досега, Бети изгуби дуела в събота вечер и напусна стопанството две седмици преди финала, но вкъщи я очаквала невероятна изненада.

Красавицата получи предложение за брак от любимия си.

"На последния дуел нямах нищо против да се прибера. Знаех, че навън ме чака човек. Установих, че това е човекът за мен", разкри Елизабет и допълни, че ако при предишните ѝ дуели тя е "визуализирала победата", сега не е било така.

Елизабет смята да се занимава с благотворителност в полза на възрастните хора в България. Това ѝ решение отново е продиктувано от преживяното в риалитито и ситуацията с възрастните у нас.

С резултат от 8 на 3 точки Веселка се приближи с още една крачка до голямата награда от 100 000 хиляди лева. В началото на дуела младата майка призна, че мисълта за това колко много би се променил животът й, ако спечели, е тежест за нея, но иска семейството и родителите й да се гордеят с това, което е постигнала.

"Знам, че дължа на моите родители и на моето семейство да стигна много напред не само от гледна точка на наградата, а и защото искам да се гордеят с мен. Не смятам, че ако не се върна като победител, ще бъдат разочаровани от мен", призна Веселка.

Тя уверено поведе в резултата в първите две игри на Арената, благодарение на физическата си сила и уменията, придобити в реалния ѝ живот на село. С по-малко опит в цепенето на дърва, но със силно желание за победа, Бети успя да спечели третата битка, която се оказа прецедент в историята на предаването.

Предизвикателствата наречено "Мост и ябълки" се превърна в изпитание не само за двете дуелистки, но и за екипа на продукцията, след като проблеми с реквизита наложиха спирането на състезанието на два пъти - първо заради неотстранен болт в една от гредите на дървената конструкция, а след това и по време на представянето на Веселка, когато се счупи пръчката, с която тя трябваше да взима връзки с ключове. Секундите, които двете изгубиха заради инцидентите с реквизита, бяха извадени от времето им за завършване на битката. С разлика от под 1 минута, Бети временно изравни резултата до 3 на 3 точки.

"Ще получа инфаркт. Никога не се е случвало такова нещо във "Фермата", коментира извънредната ситуация водещият Иван, който в деня на дуела посрещна 40-ия си рожден ден.

Решаващата пета битка бе спечелена от Веселка, която благодарение на по-добра стратегия и напътствия от агитката си завърши играта с три минути по-добро време и се върна в стопанството с първа победа от дуел.

С широка усмивка и думи на благодарност Елизабет се сбогува с подкрепящите я участници и зрителите, като призна, че е изпълнила мисията си в шоуто. Кого ще предложи за последен фермер на седмицата през този сезон, ще стане ясно в понеделник вечер.

В предпоследната седмица от предаването, в стопанството ще влязат някои от най-обичаните български звезди. Катерина Евро, Диана Любенова, Деси Стоянова, Сашо Кадиев, Асен Блатечки и Башар Рахал ще бъдат само част от популярните личности, които ще прекрачат прага на "Фермата" за първи път. Каква ще бъде тяхната мисия и колко време ще останат в шоуто?