59-годишната британска актриса Ема Томпсън призова шоубизнеса за повече роли, в които да се изявяват възрастни актриси на големия екран.

Носителката на цели две награди "Оскар" е известна с превъплъщенията си в иторически драми, като "Имението "Хауърдс енд", "Разум и чувства" и др. Сега тя играе ролята на съдийка в Семейния отдел на лондонски съд, която си има свои фамилни проблеми в лентата "The Children Аct". Тя трябва да решава съдбите на множество непълнолетни деца и на техните семейства.

На премиерата на филма Ема Томпсън обясни, че е приела ролята, тъй като е била привлечена от съдбата на героинята си, сдобила се с власт в един много мъжки свят.

"Когато произнесем думата съдия, по инстинкт си представяме мъж. Харесах историята за тази съдийка и веднага се включих в проекта", споделя Томпсън. Тя изтъкна, че липсата на достатъчно добри роли за актрисите, които не са в първа младост, е проблем, който очаква своето решение, било то и в дългосрочен план.

"Мъжете в нашия бранш не са поставени по същия начин. Нещата не са се променили от много дълго време. Но понякога се появяват някои добри роли и това ме изпълва с надежда", коментира Томпсън.