Летейки във въздуха със своя чадър и с пътната си чанта в ръка, бавачката Мери Попинз направи на практика перфектно филмово завръщане, повече от 50 години след като за пръв път завладя публиката по целия свят.

Вижте снимки >>

Звездата на филма - Емили Блънт, очарова с тоалета си. Тя приличаше на булка с рокля от Yanina с дълбоко V-образно деколте и обемни ръкави. Изборът на дизайнер е интересен, тъй като в сезона на червения килим обикновено звездите се спират на едни и същи модни къщи. Брандът е основан от рускинята Юлия Янина, която се вдъхновява от руската поезия и наследството от своето семейство, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Световната премиера на "Мери Попинз се завръща", в който действието се развива около 20 години след филма, направил Джули Андрюс звезда, се състоя в Лос Анджелис. "Мери Попинз се завръща" е с нов актьорски състав и нова музика, но и с носталгична нотка, която го свързва с оригиналната лента, излязла по екраните през 1964 г.

"Мери Попинз" донесе награда "Оскар" за най-добра актриса на Джули Андрюс, а отличената с награди музика от филма включва песните "A Spoonful of Sugar" и "Supercalifragilisticexpilidocious", станали класически образци в жанра.

В "Мери Попинз се завръща" Емили Блънт е в образа на бавачката, която се грижи за роднини на семейство Банкс от филма от 1964 г.