Емилия Кларк, звездата от хитовия сериал "Игра на тронове" и номинираният за "Оскар" актьор Чуетел Еджиофор ("12 години в робство") ще си партнират в научнофантастична романтична комедия за необичайно зачеване, съобщи "Contactmusic". 

Филмът, озаглавен "Тhe Pod Gеneration", ще бъде режисиран от Софи Бартез ("Замръзнали души", "Мадам Бовари"). Кларк е сред изпълнителните му продуценти.

Действието на филма се развива в близко бъдеще, когато технологиите, използващи изкуствен интелект, са проникнали във всички сфери на живота. В центъра на сюжета са двама влюбени - Рейчъл (Кларк) и Алви (Еджиофор), които са готови да преминат към следващия етап от връзката си и да имат дете. Голямата технологична компания "Пегас" предлага на двойката вариант за родителство с подвижни изкуствени матки или капсули.

Чу̀етел Ѐджиофор ще бъде в ролята на нетипичен татко

Снимка: Getty Images

Разработката позволява на двойките да споделят на равни начала радостта от бременността. Консервативният Алви изпитва съмнения, но му любовта към Рейчъл го тласка към този експеримент и той тръгва по необикновения път към бащинството в един удивителен нов свят.

Продукцията ще бъде предложена на потенциални купувачи на виртуалния Американски филмов пазар, който ще се проведе между 1 и 5 ноември.

Снимките за филма "Тhe Pod Gеneration" ще започнат през март следващата година. Премиерната дата ще бъде обявена по-късно.