Емилия Кларк емоционално се сбогува със сериала "Игра на тронове" на телевизия НВО, след като за последен път посети снимачната му площадка.

Вижте снимки на Емилия >>

31-годишната актриса оповести в Инстаграм, че е посетила снимачната площадка на фентъзи драмата, чийто последен осми сезон ще бъде излъчен следващата година. Целта на Емилия била да се сбогува с шоуто, в което изпълнява ролята на Денерис Таргариен от първия му епизод, излъчен през 2011 г.

"Качвам се на кораб, за да се сбогувам със сушата, която ми осигури подслон за близо десетилетие", написа Кларк - "Благодарение на "Игра на тронове" имах преживявания, за каквито дори не съм мечтала."

Макар че популярният сериал, в който участват също актьорите Кит Харингтън, Мейзи Уилямс, Софи Търнър и Питър Динклейдж, ще приключи през 2019 г., феновете му няма за дълго да останат разочаровани, тъй като бе оповестено, че телевизия НВО е поръчала заснемането на пилотен епизод от сериал, в който действието предхожда случващото се в "Игра на тронове".

Действието във все още неозаглавения нов сериал ще предхожда с хиляди години събитията в "Игра на тронове", който е адаптиран по поредицата фентъзи романи "Песен за огън и лед" на Джордж Р.Р. Мартин, съобщават от БТА.