"Epica" също идват на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley, съобщават организаторите. Нидерландската симфоник метъл група ще свири на 2 юли.

Създадена от китариста Марк Янсен през 2002 година под името "Sahara Dust", днес "Epica" са една от най-успешните и разпознаваеми нидерландски метъл банди. Тя се включва в третото издание на Midalidare Rock, когато хедлайнер е "Helloween".

Фронтдамата Симоне Симонс започва кариерата си като певица, когато е на 17 години и до днес продължава да е основен вокал на "Epica". За тези 20 години с групата, тя има издадени осем студийни албума и множество успешни турнета по цял свят. Освен с музиката си, Симоне е известна и със своя личен блог в интернет. SmoonStyle е първият блог за красота, създаден от певица от метъл група и стигнал до над девет милиона посетители, предава БТА. За себе си Симоне казва, че може да яде тонове шоколад и затова винаги има някакви бонбони в чантата си.

"С "Epica" продължаваме да допълваме групите на фестивала и да предлагаме на феновете стилово разнообразни банди. В следващите дни предстои да обявим и третия ни хедлайнер, който ще свири на 1 юли", допълват организаторите.

Midalidare Rock In The Wine Valley ще продължи от 30 юни (петък) до 2 юли (неделя) 2023 г.