В петък вечер (1 декември) от 20:00 ч. петимата полуфиналисти - Лора, Мелят, Биляна, Осман и Марианна, слагат всичките си кулинарни карти на масата, за да си спечелят място на Големия финал в събота, 2 декември от 20 часа.

Първата задача за вечерта ще бъде без условия. Хоби-готвачите ще имат пълната свобода да приготвят най-доброто си ястие, с което да впечатлят журито и да ги накарат да възкликнат - "Ето така се готви в “MasterChef!".

Разбира се, ще има и уловка, която е напълно в духа на шоуто и ще направи задачата на хоби-готвачите по-интересна и предизвикателна, а справянето с нея ще разклати и най-стабилните участници. Този от тях, които изгради най-добре своята стратегия и завърши чинията си по начин, одобрен от Chef Кустев, Chef Таралежков и ресторантьора Явор Сарафов, ще бъде първият финалист в осми сезон на “MasterChef“.

За останалите четирима битката ще продължи с кулинарен маратон, по време на който ще трябва да приготвят ястие по свой избор, което перфектно се комбинира с един от три вида бира. Журито ще гласува на момента с "Да" и "Не" и при дори един отказ, полуфиналистите ще трябва да започнат отначало. Сълзи от напрежение ще залеят легендарната кухня, докато не станат ясни и другите двама финалисти.

Полуфиналистите в “MasterChef“

Снимка: bTV

Невероятната надпревара ще бъде обобщена със следните думи от chef Кустев - "Това беше най-драматичният полуфинал в историята на “MasterChef!".

Гледайте полуфинала и финала на "MasterChef" този петък и събота от 20:00 ч. по bTV.