"Златният ерген" търси любов!" съобщава CNN.

Първият по рода си по-възрастен кандидат е избран да бъде "Ергенът" в предаването по ABC - Джери Търнър, 71-годишен дядо от Индиана. Той ще участва в спиноф сериала, който ABC нарича "изцяло нов вид любовна история - за златните години".

В анонса се казва, че това е възможност за Търнър да намери втори шанс в любовта, да открие партньор, с когото да сподели годините от залеза на живота си. Розите, характерна част от шоуто, не са обичайно червени, а златни. 

Обикновено участниците са между 20 и 30 години. 

Търнър е пенсиониран ресторантьор, който обича барбекютата, играта пикълбол и отборите на "Чикаго". През 1974 г. той се жени за своята тийн любов, от гимназията, Тони. Те живеят заедно 43 години и имат две дъщери - Анджи и Джени, и две внучки - Чарли и Пейтън.

Тони си отишла от този свят през 2017 г. и Търнър вече е готов да намери отново любовта, според семейството му.

Предаването ще стартира през есента. 

"Имам нейна снимка, на Тони, в гардероба си. Всяка сутрин й кимам: "И какво мислиш за това? А за онова?". Винаги сме си казвали, когато единият от нас си тръгне, искаме другият да е щастлив. Тя е горе и ме подкрепя. Казва: "Да, Джери. Направи го" пише "People".

Дъщерите на Търнър му предложили да се запише за шоуто. Той каза в сутрешното шоу на ABC News, че се е записал, защото е знаел, че "няма какво да губи".

"Бих се радвал, ако намеря дама, която е много енергичен човек. Някоя, която може би играе пикълбол, някоя, която може би играе голф". 

Според официалното представяне на "The Golden Bachelor", Търнър живее в къща-мечта до красиво езеро в Индиана. Той често е зает да организира барбекюта, да играе пикълбол туршия, да кара четири колело, да излиза с приятели. 

Що се отнася до повторна женитба, Търнър каза на GMA: "Не бих отхвърлил тази вероятност".