Малка радиостанция в американския щат Оклахома, която пуска кънтри музика, беше разкритикувана от слушатели за това, че е отказала да излъчи новата песен на Бионсе "Texas Hold 'Em", като е обяснила, че тя не се вписва във формата на станцията, предаде ВВС.

След скандала обаче станцията промени решението си. Работата е там, че песента е записана в кънтри стил, но ръководството на станцията не е знаело за излизането на сингъла, тъй като никога досега не е пускало в ефир творба на Бионсе.

Всичко започнало, след като един слушател на KYKC FM, радиостанция, която излъчва в малкия град Бинг, Оклахома, помолил да пуснат в ефир Texas Hold 'Em. Станцията отказала, а след това му отговорила по имейл: "Не пускаме Бионсе по KYKC, тъй като сме станция за кънтри музика".

Слушателят публикува този отговор в социалната мрежа "Екс", обвинявайки станцията в расизъм и дискриминация. Най-големият акаунт на фенове на певицата @BeyLegion подхвана публикацията и ѝ осигури милиони гледания. Темата стана хит в социалните мрежи по целия свят, пише БТА.

След като станцията била залята от молби да пусне "Texas Hold 'Em" в ефир, Роджър Харис, управител на SCORE, която е собственик на KYKC FM, заяви, че песента е добавена в плейлистата.

Харис каза, че радиостанцията не е знаела за пускането на последните две песни на Бионсе в кънтри стил, поради което на слушателя бил изпратен стандартен отговор.