Фенове на Тейлър Суифт в Токио похарчиха хиляди долари, за да присъстват на първия концерт на поп звездата в сряда след успеха й на наградите "Грами" и обявяването на нов албум, предаде АП.

След като не е виждала идола си на концерт от пет години, Чиюки Фуджии купува шест ВИП билета, включително по един за всяка от четирите вечери на Суифт в Токио, като плаща общо 780 000 йени (5270 долара).

Фуджии каза, че си е струвало всяка йена, особено след като в неделя Суифт спечели 14-ата си награда "Грами" - включително рекордния четвърти приз за албум на годината за Midnights - и обяви, че новият ѝ албум The Tortured Poets Department ще бъде издаден на 19 април.

Феновете следят дали певицата ще завърши японската част от турнето си Eras навреме, за да присъства на Супербоул в неделя, за да гледа как нейният партньор и футболна звезда Травис Келси играе в Лас Вегас.

Японските фенове се помолиха за нейния безопасен и бърз полет обратно към САЩ. "Искам да видя и двамата там заедно", каза Сатоми Секи.

От САЩ Суифт ще отпътува за австралийската част от турнето си по-късно през седмицата, като ще прелети половината свят с частния си самолет. Това доведе до критики относно допълнителните въглеродни емисии и пищните разходи.