Музикалният фестивал "Произведено в Америка", основан от рапъра и продуцент Джей-Зи, беше отменен, съобщи Ню мюзикъл експрес.

Организаторите обявиха, че двудневният фест, който трябваше да се проведе на 2 и 3 септември във Филаделфия, Пенсилвания, се отменя поради "тежки обстоятелства" извън техния контрол.

В направеното от организаторите изявление се посочва още, че решението тазгодишното издание да бъде отменено е взето "трудно" и че се надяват догодина "Произведено в Америка" отново да се завърне във Филаделфия.

Хедлайнери на тазгодишния фестивал трябваше да бъдат певиците Сиза и Лизо. В афиша на проявата бяха рапъри и певци като Мейс, Айс Спайс, Мигел, Метро Бумин, Лил Яхти.

Понастоящем Лизо е замесена в съдебен процес с три от бившите си танцьорки, които я съдят за предполагаем сексуален, расов и религиозен тормоз и създаване на враждебна работна среда, наред с други обвинения.

Певицата нарече твърденията на трите жени "фалшиви", "невероятни" и "възмутителни" и настоя, че тя "не е злодейката", каквато я обрисуват бившите й служителки и медиите.