Филмът "Черния Адам" оглавява бокс-офис класацията на Северна Америка за трета поредна седмица с приходи от 18,5 милиона щатски долара, съобщиха АФП и АП.

На международния пазар блокбастърът с участието на Дуейн "Скалата" Джонсън вече надхвърли 300 милиона щатски долара за три седмици. На вътрешния пазар общите му приходи са 137,4 милиона щатски долара при бюджет от 195 милиона щатски долара. Той е едва третият филм тази година, задържал се на първото място в бокс-офис класацията на Северна Америка три поредни седмици.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е японската анимация "One Piece Film: Red" по вселената на едноименната манга. Приходите от филма в киносалоните през уикенда са 9,5 милиона щатски долара. Това е единственото ново предложение, след като се очаква излизащият тази седмица "Черната пантера: Уаканда завинаги" да засенчи всякаква конкуренция.

Снимка: "Форум филм"

Романтичната комедия "Билет до рая" с Джулия Робъртс и Джордж Клуни в ролята на бивши съпрузи е на трето място с приходи от 8,5 милиона щатски долара.

Хорърът "Усмивка" е четвърти с постъпления от 4 милиона щатски долара. Пети е "Молитва за дявола" с приходи от 3,9 милиона щатски долара през втория си уикенд на големия екран.