Филмът "Гадни момичета 3" е начело на бокс-офис класацията в Северна Америка, предаде АФП и БТА.

Зимните бури и затварянето на киносалоните в САЩ и Канада не помрачиха премиерния уикенд на продукцията на Paramount, адаптация по мюзикъла на Бродуей и филма на сценаристката Тина Фей от 2004 г. Той спечели 28 млн. долара за първите три дни в кината, показват изчисления на студиото. 

"Гадни момичета 3" пребори конкуренцията премиерни заглавия, сред които екшънът "Пчеларят: Смъртна присъда" с Джейсън Стейтъм и библейската сатира "Книгата на Кларънс", продуцираната от Джей Зи, както и многобройните претенденти за награди, които се възползваха от шума от последните номинации и връчването на наградите "Златен глобус", отбелязва информационната агенция.

В "Гадни момичета 3" участват Ангури Райс, Аули'и Кравальо и Рене Рап, която играеше Реджина на бродуейска сцена. Тина Фей не само се завръща като сценарист, но и участва в продукцията. Режисьори на "Гадни момичета 3", който струва 36 млн. долара, са Саманта Джейн и Артуро Перес-младши.

Снимка: БТА

Първоначално се планираше филмът да бъде пуснат директно в стрийминг в Paramount+, но студиото промени плановете си, а социалните медии изиграха голяма роля за популяризирането му.

Втората позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка е за "Пчеларят: Смъртна присъда", който реализира приходи от 16,8 млн. долара при дебюта си в 3303 киносалона. 

Третото място е за "Уонка", който добавя още 8,4 млн. долара в петата седмица от излизането си в киносалоните. Продукцията с участието на Тимъти Шаламе реализира печалба от над 178 млн. 

"Мюзикълите са в подем", отбелязва  Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор в "Комскор", цитиран от АFP.

Снимка: Форум Филм

На четвърта позиция в бокс-офис класация на Северна Америка се нарежда романтичната комедия "Обичам да те мразя" с участието на Сидни Суини и Глен Пауъл. В четвъртия уикенд от излизането си филмът спечели почти 7 млн. долара от продадени билети в киносалоните в САЩ и Канада.

На пета позиция е анимацията "Патешки истории" с 6,2 млн. долара в четвъртия си уикенд в киносалоните в Северна Америка.