Хорърът "Нито звук 2" се завърна на челна позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, реализирайки 11,7 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, съобщават световните агенции.

Филмът, режисиран от Джон Кразински със съпругата му Емили Блънт в главната роля, става първият, преминал границата от 100 милиона долара в домашния бокс-офис в пандемичната ера. В обичайно време сумата не би била считана за забележително постижение. Пандемията обаче принуди киносалоните да затворят за дълъг период от време и възстановяването на продажбите на билети се случва бавно.

От излизането си на екран на 28 май лентата "Нито звук 2" е реализирала 108 милиона долара в домашния бокс-офис и 80 милиона долара в международния.

Второ място зае филмовият мюзикъл "Във висините" на Лин-Мануел Миранда с постъпления в размер на 11,4 милиона долара, пише БТА. Продукцията на "Warner Brothers" не оправда очакванията през дебютния си уикенд на екран да реализира приходи от порядъка на 20 милиона долара.

На трета позиция е анимацията "Зайчето Питър: По широкия свят" с 10,4 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филмите "Заклинанието: Дяволът ме накара да го направя" и "Круела". Приходите от продажбата на билети за двете продукции през в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 10 милиона долара и 6,7 милиона долара.