Премиерата на филма "Да напуснеш Невърленд" на режисьора Дан Рийд за двама мъже, които твърдят, че като малки са станали жертви на Майкъл Джексън, бе почетена с овации на крака на кинофестивала "Сънданс".

На сцената излязоха и главните герои на лентата - Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък. Те започнаха да говорят за насилие от страна на Краля на попмузиката едва след неговата кончина през 2009 година.

Уейд Робсън, режисьорът Дан Рийд и Джеймс Сейфчък

Снимка: БТА

Четиричасовата кинотворба разказва за травмата, преживяна от двете деца. Уейд Робсън твърди, че е бил насилван от Майкъл Джексън от 7 до 14-годишна възраст. Съдбите на двете деца се кръстосали с тази на Джако на върха на славата му в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Дори и като възрастни, травмата от преживяното не ги напуснала. В лентата са включени и интервюта с майките на жертвите и с техните съпруги на по-късен етап от живота. Чува се и гласът на Майкъл Джексън чрез гласовите съобщения, оставени на Робсън, показани са и многобройни негови факсове до двете му жертви.

Снимка: БТА

"Ние не можем да променим това, което ни се случи", заяви Робсън пред публиката в Парк сити - "Не можем да направим нищо и за Майкъл. Нещата бяха такива, каквито са!"

Сейфчък добави, че с Уейд не са получили пари, за да участват в документалния филм. Единствената им цел била техните истории да бъдат чути.

Фондацията, управляваща наследството на Майкъл Джексън, остро осъди филма, съобщават от БТА. Според нейните представители Джексън още приживе е бил подложен на линч от страна на жълтата преса, а сега убийството му продължава и след кончината му.

Те обвиниха двете жертви, че са клетвоотстъпници, тъй като навремето под клетва били свидетелствали, че не са били насилвани от Джексън.