Мат Деймън играе главния положителен герой - Макс, във фантастиката, съчетание на социална сатира и екшън, която излиза по нашите екрани на 9 август, съобщават разпространителите.

Шарлто Копли, Алис Брага, Диего Луна, Вагнер Моура, Уилям Фичнър също са в международния актьорски екип.

"За Делакорт Елизиум е като утопия - това, което Земята можеше да бъде, но не е. Тя е на 108 години, помни пропадането на Земята, причините да се създаде космическата станция Елизиум и знае какво ще се случи, ако всички дойдат на нея - ще свърши точно като Земята", коментира Джоди Фостър.

"Харесват ми темите във филма - богатите са станали още по-богати, а бедните още по-бедни, и това се отнася до всичко - кой да бъде здрав, кой да има деца, кой да има семейство и кой да избяга от отровената околна среда. Пропастта е толкова огромна, че това буквално са два различни свята", допълва актрисата.

Вижте снимки на Джоди Фостър >>

Единственият шанс за равенство между тези два свята е в ръцете на Макс /Мат Деймън/ - обикновен човек, който отчаяно се нуждае да стигне до Елизиум. Залагайки живота си на карта, той неохотно се впуска в опасна мисия, която го изправя срещу Делакорт и нейните въоръжени сили. Ако успее, той ще спаси не само собствения си живот, но и милиони хора по Земята. Бломкамп черпи от реалността идеята за съвършен свят, далеч от почти унищожената Земя.

"През 70-те години хората са обсъждали идеята за напускане на Земята и построяване на космически станции, на които евентуално да живеят някой ден. Харесва ми да комбинирам тази добре известна концепция с богатство, диаманти и имения в стил Бел Еър - представата как се поставят тези огромни, смешни имения на космическа станция с формата на поничка ми е забавна. И се превърна в нещо, за което искам да направя филм", казва режисьорът.