Дългоочаквана премиера на лентата, която отчасти беше снимана у нас, премина в отсъствието на големите звезди Брус Уилис, Джейсън Стейтъм, Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Ван Дам, Долф Лундгрен, Джет Ли и Чък Норис. В света на екшън звездите ни потопи реквизита от лентата - военни джипове, оръжия и гранати, които бяха наредени пред входа на киното. Меломаните не пропуснаха да се снимат с пушката на Арнолд и гранатата на Сталоун, докато тежко въоръжени манекени обикаляха и впечатлява най-вече малките деца.

Вчера беше премиерата на мащабната холивудска продукция в Лондон, където по червения килим минаха само част от лошите момчета на Холивуд.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>


На събитието у нас присъства изпълнителният директор на "Ню Бояна Филм" Дейвид Варод и американския посланик Джеймс Уорлик. Сред родните звезди, които уважиха премиерата бяха актьорите Ники Илиев и Саня Борисова, която има малка роля в екшъна. "Израснал с почти всички тези актьори, така че ми е много интересно да видя филма", сподели в интервю за БГНЕС актьорът, който наскоро направи режисьорския си дебют в "Чужденецът". Според него и Саня колкото и мащабна да е тази продукция, тя е американска и не допринася пряко за българското кино, освен че популяризира страната. Положително според актьорите, че много български технически екипи участват в заснемането на лентата, трупайки професионализъм, който по-късно проличава и в родното кино.

След премиерата Ники и Саня ще бързат да се усамотят и да измислят подходящо място за медения си месец. Сватбата на българските звезди е само след седмица. Още подробности за сватбата на Ники и Саня >>

Пред кино "Арена Младост" беше и треньорът на звездата Долф Лундрен. Слави Славов, по-известен като треньорът на звездите, лично е подготвят Лундрен за бойните сцени. "Моето участие се сведе до поддържане на формата на Долф. Получих травма на глезена дни преди снимките и не можах да изиграя моята екшън сцена", разказа той.

Славов обясни, че българските каскадьори се ползват с много добро име в Холивуд и в цял свят. "Подготовката за такъв филм е доста сериозна. Поне два месеца трябват, за да влезеш във форма. Ако не си тренирал от пет-шест месеца, ти трябват поне още толкова, за да възвърнеш форма. Всичко идва от мозъка, не от възрастта. Силвестър Сталоун е на 66 години е в супер форма винаги за всеки един негов филм", каза още той.

Холивудският епос с бюджет от 100 милиона долара беше заснет в България преди една година и стана повод за най-голямото звездно струпване в историята на родната киноиндустрия. Филмът тръгва по българските екрани на 24 август, а най-нетърпеливите ще могат да го гледат предпремиерно от 17 август.