Двама мъже, които се гордееха с физическата си сила и адаптивност в тежки условия, напуснаха "Survivor" на косъм от големия финал на 27 април, а мечтата им да грабнат приза от 150 000 лева се изпари завинаги.

Пръв от екстремното риалити отпадна учителят по физическо Денис след загуба от IT специалистката Ганка. Двамата трябваше да се задържат прави върху тесни платформи, стърчащи над морето. Балансът обаче се оказа труден за Денис и той пръв цопна в кристалните води край Острова на изкуплението. Ганка, която по време на изпитанието носеше зимната шапка на любимия си дядо, който не е между живите, триумфално се завърна в племето "Мапурондо" и продължи да се бори за място във финалната тройка.

Денис и Ганка

Снимка: bTV

В първата игра за директна елиминация от "Survivor" отпадна и фитнес гуруто Ванко, който вае телата на популярни лица от родния шоубизнес. Мускулестият участник се класира последен в дълга и трудна, изискваща здрави нерви надпревара. В нея претендентите за победата трябваше да балансират върху нестабилна дъска и едновременно с това да редят кула от кубчета, но за припрения Ванко това се оказа трудна задача.

"Дойдох в предаването с "голяма кошница". Мислех, че ще съм фаворит. Е, оказа се, че не съм най-добрият във всичко и това е урок за мен. "Survivor" ми показа, че егото ми е прекалено голямо и ме научи, че трябва да имам по-голямо търпение", каза смирено той, преди да се оттегли от състезанието и да се присъедини към журито, което след броени дни ще гласува за победител.

За разлика от Ванко, спринтьорката Кари се справи отлично с баланса върху дъската, финишира преди всички и стана първата финалистка в приключенското риалити. За останалите две места на последната права ще се борят компютърната специалистка Ганка, студентката Анелия, режисьорът Зоран и офталмоложката Борислава.

Денис и Ганка

Снимка: bTV